maandag 6 mei 2019

Sorella als in zuster ...


Vandaag lanceert Suz van Sewpony haar Sorella patroon. Sorella betekent zuster in het Italiaans en doelt op de 3 dochters van de ontwerpster. Toen Suz me vroeg of ik mee wilde testen was ik onmiddellijk enthousiast. Het is dan ook weer een patroon met veel mogelijkheden.
Bovenstaand jurkje is één van de opties. Het deed me wat denken aan het rechtdoor jurkje uit het boek van stofvoordurfhetzelvers 3. Het grote verschil is dat dit jurkje ontworpen werd voor stretch stoffen. 
Er zijn ook wat leuke colourblock opties verwerkt in het patroon.

Het patroon gaat van maat 12m - 12j.
Een andere leuke optie is dat je lange mouwen kan toevoegen. Je kan een jurk maken met lange mouwen of je kan zoals ik kiezen voor een trui. Deze komt dan in twee lengtes. Ik koos voor de gewone versie, maar er is ook nog een croptop voorzien.
Ook voor de mouwen kan je weer kiezen. Ik koos hiervoor de brede mouw, maar je kan ook gaan voor een gewone rechte mouw.

De meest eenvoudige versie die ik maakt was dit t-shirt. 

Ik maakte ook nog deze twee jurkjes voor mijn kleine nichtjes. Wegens gebrek aan mooi weer zijn daar nog geen aan foto’s van. Maar die volgen nog wel op instagram. 

Dit patroon is vanaf vandaag hier beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels.


3 opmerkingen:

 1. Heel tof allemaal. Al doet de trui me wel heel erg aan de Vesper van Bek'Etoile denken.,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de vesper nog niet gemaakt, maar je hebt gelijk dat het er wel op lijkt.

   Verwijderen
 2. Wauw, jij was een ijverige tester zeg! Mooie kleurtjes allemaal <3

  BeantwoordenVerwijderen