maandag 25 maart 2019

Twiggy ... create your own look.


-  there’s no need to dress like everyone else, it’s much more fun to create your own look  -Met quotes als deze en jurkjes korter dan kort drukte Twiggy haar stempel op de jaren ‘60. 
Heel toepasselijk kreeg dit jaren ‘60 geïnspireerde jurkje dezelfde naam als het model. Twiggy, het nieuwe patroontje van Sewpony, is een A-lijn jurkje met verschillende opties. Er is keuze uit verschillende halsafwerkingen en kraagjes. Je kan het jurkje maken zonder mouwen of met verschillende mouwlengtes.
Verder kan je ook nog kiezen uit verschillende riempjes in het midden.
Bij de release van het patroon liet ik jullie het jurkje reeds zien dat ik voor mijn dochter naaide tijdens de patroontest. Toen ik de foto’s hiervan aan mijn kleinste vriendin Sien liet zien vroeg ze me spontaan om voor haar ook zo’n jurkje te maken. Verder ook graag ‘lode lippenstift en hoge hakken’.De vriendinnetjes van mijn dochter zagen zo’n jurkje ook wel zitten. Dus maakte ik voor deze blogtour 4 nieuwe jurkjes. Ideaal om alle opties eens uit te testen. Al zagen de mama’s van de meisjes toch liever een iets zedigere versie van het jurkje zitten. Ik tekende dus overal een vijftal extra centimeters onderaan bij.
Ik hoor jullie al denken ... 4 jurkjes!!! Gelukkig zit zo’n jurkje snel in elkaar. 
Dus voor de liefhebber van snelle naaisels ... 

Het patroontje is beschikbaar als pdf  bij Sewpony. Het goede nieuws is dat het zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar is.
En of je daarin kan bewegen ... Ga zeker ook eens kijken naar andere versies tijdens de blog/instagram tour:
Kaatjenaaisels
Iris May patterns
Jenyathommo
Maarika
Labo_isa
Mypetitsophie
Sewitcurly
Isabelle Delaere


Met speciale dank aan mijn gelegenheidsmodellen Ninte, Sien, Anna en Elise. 


4 opmerkingen: