vrijdag 31 augustus 2018

Blogtour, Issie for woman by Sewpony (the hacked one) + tutorial

For English … I have a translation button at the bottom of my blog.

Je hebt vast wel gemerkt  dat Suz van Sewpony haar eerste patroon voor dames heeft uitgebracht. Ik heb het uiteraard over het Issiepatroon. Het Issiepatroon is al uitgebreid geblogd, dus ik moet jullie vast niet meer vertellen hoeveel mogelijkheden dit patroon telt. Truien, kleedjes, met of zonder ruffles, korte of lange mouwen .... de Issie heeft het allemaal. Dus besloot ik jullie deze hack te laten zien ... om maar te bewijzen dat de mogelijkheden echt oneindig zijn.Ik had nog een gekoesterd lapje stof liggen van Nosh. Het plan was om er een jumpsuit uit te maken, maar het juiste patroon was ik nog niet tegengekomen. Toen Suz tijdens het testen voorstelde om ook de optie zonder mouwen op te nemen in de tutorial zag ik er direct de perfecte top in voor mijn project. 

Mijn werkwijze

Voor de top gebruikte ik dezelfde curve als voorzien is in het patroon, ik verkorte dit wel een heel stuk. Tip: als je twijfelt tussen 2 maten, ga dan voor de kleinere maat. Het is mooier dat deze mooi aansluit onder je armen. Je kan eventueel nog wat innemen indien nodig.

Voor de broek tekende ik een patroon van een goed zittende pyjamabroek uit. Je vind vast wel een gepast patroon als je even door je naaimagazines bladert.

Bij veritas kocht ik een pakketje boordstof. Het is wat zwaardere boordstof die je enkel dient te gebruiken. Je vindt een ruime keuze bij veritas, maar ook ALB stoffe heeft een ruime collectie.Begin met je boordstof aan elkaar te naaien tot een ring. Pas dit!  Je wil niet dat je broek afzakt, dat is niet erg flaterend. 

Daarna naai je de boordstof aan je broek
. Hierbij leg je de boordstof met de averechtse kant op de goede kant van je broek (overlap 1cm). Ik vond het hierbij handig om eerst een hulplijn te stikken op de broek om op de juiste hoogte te blijven. De boordstof stikte ik op de broek met een zigzag steek. 

Daarna naaide ik de top aan de bovenkant van de boordstof met de goede kanten op elkaar ( ik deed dit met mijn overlock). Bij de top liet ik wat extra lengte om het geheel wat te laten bloezen. Daarom is het belangrijk dat je broek dus zeker niet afzakt. Tip: doe beiden eens aan om de gewenst lengte van je top te bepalen.


Achteraan werkte ik met een split en een simpel beleg. Een touwtje ( of elastiek) om te strikken. De halslijn plooide ik gewoon naar binnen.

Diep genoeg inknippen, zodat je langs boven kan instappen. 
De blogtour loopt van vrijdag 24 augustus tot maandag 3 september. Gedurende de blogtour kan je het patroon aankopen met 10% korting. Er is ook een bundel te koop van beide Issiepatronen voor de liefhebbers die wel eens willen twinnen met hun dochters.

Maar dat is nog niet alles, met de code WOMENSISSIE10 krijg je tijdens de blogtour 10% korting op alle Sewpony patronen. Dus hop naar de Sewpony shop

En nog een kleine fotobomber ...
2 opmerkingen:

  1. This suit is totally cool! It really suits you. Thanks for all your help with the issie pattern!

    BeantwoordenVerwijderen