zaterdag 19 augustus 2017

Nore sweaters.

Wij zijn fan van Nore in al zijn uitvoeringen. Zo was er al deze en deze. Met de laatste was ik één van de winnaars van de wedstrijd van compagnie m. De prijs bestond uit een waardebon van compagnie m en een waardebon van nosh fabrics. En ook nog een mooie portefeuille van compagnie m waar ik dringend eens moet aan beginnen.
Ik was echt zot content. Zowel met de mooie prijzen, maar vooral met de leuke erkenning.

 

Met de waardebon van compagnie m kocht ik oa het patroon van de Noredress voor volwassenen en met die van Nosh kocht ik oa deze mooie zwanen, bijpassende effen stof en bijpassende boordstof. De Noredress maakte ik reeds 2x voor mezelf, hier en hier. Tijd voor iets anders ... een noresweater.

 

 

 
 
Ik maakte hem iets rechter naar beneden toe dan voorgeschreven en voegde onderaan boordstof toe. Ik zie dat liever voor mezelf. Verder niet echt aanpassing nodig.
 
 

 

Ik had nog net voldoende over om ook voor dochter een sweater te maken. Dat werd echter toch wat puzzelen. Voor en achterpand werden in stukken gesneden, maar uiteindelijk gaf dat toch een leuk resultaat.

Voor Nona maakte ik wel een hoog/laag uitvoering. Het kind staat namelijk met alles goed.
 
 

 

 

Bij de Nore voor volwassenen vallen de armsgaten veel ruimer dan bij die voor kinderen. Dus als je een trui voor kinderen wil maken moet je de armsgaten wel wat aanpassen, wat heus niet zo moeilijk is. Maar wel even rekening mee houden.

 

 

 

 

Dit was dus een blogpost die heel goedkoop tot stand kwam en dat is ook al eens fijn.

 

 

 

 

Dit truitje past ook heel mooi bij haar skip the rope shortje voor de herfst/winter. Mijn eerste herfst naaisels zijn alvast een feit, maar laat ons toch hopen dat al die zomernaaisels nog wat uit de kast mogen komen.

 

3 opmerkingen: