donderdag 31 maart 2016

Semper sweater

Nieuw patroon, nieuwe machine, leuke stofjes ... Tijd om in actie te schieten.

Op dit nieuwe patroontje, de semper sweater, van sofilantjes zit ik al een tijdje ongeduldig te wachten. De stofjes kocht ik enkele weken geleden al bij pieke wieke. Ik maakte de hibernis voor mijn dochter hier, maar vond het patroon toch te meisjesachtig om ook voor zoon te gebruiken.

Vooral de kraag doet mijn hart smelten. Ik ben helemaal gewonnen voor dit patroon. Dat dit patroon snel af te printen is, niet geknipt moet worden ( brrrr daar heb ik zo'n hekel aan) en zo duidelijk is met de verschillende kleurtjes is natuurlijk ook leuk meegenomen. Er gaan er hier nog volgen.

Na een jaartje naaien, vond ik dat het tijd was om mezelf te verwennen met een nieuw machientje. Joepie, trotse eigenaar van een bernina 800DL overlock. Ik ben nog volop aan het experimenteren, maar deze trui heb ik bijna volledig met de overlock in elkaar gestoken. Enkel de kraag en de polsbandjes naaide ik met de gewone naaimachine. Deze trui zat dan ook super snel in elkaar.

Nieuw patroon, nieuwe machine en nieuw leven op de kinderboerderij ;-)

Ik kocht mijn nieuwe machine in Lier en ging ineens eens piepen in de nieuwe winkel van Madeline de stoffenmadam. Als je daar dan toch bent. Ik kocht er de oranje stof van Froy & Dind - bamboo. Zo'n stofje waarvan je achteraf spijt hebt dat je niet ineens de hele rol gekocht hebt.

De andere stofjes kocht ik bij pieke wieke op een zondagse verkoop. Ik koop mijn meeste stofjes online, maar vind het toch ook wel leuk om de stofjes eens in 't echt te zien en te voelen voor ik ze koop. Nona ging mee shoppen en dan kom je toch weer met meer thuis dan eigenlijk de bedoeling was.

Deze zijn van Elvelyckan design.

Enter wedstrijd om het aankoopbedrag van het patroon terug te winnen. Just for fun, want ik vind het patroon eigenlijk helemaal niet duur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten