woensdag 27 januari 2016

babysloefjes: patroon + uitleg

Als je niet zoveel lezers hebt en er vraagt er eentje om een patroon, dan ben je natuurlijk zeer vereerd en doe je er gelijk nog wat uitleg bij.Als het goed is vind je hier het patroon.

En voor mocht het nodig zijn nog wat extra uitleg. Eerst en vooral 2 stofjes kiezen. Deze moeten totaal niet bij elkaar passen, als je maar boordstof gebruikt die bij beiden past. Sommige stoffen kan je in alle richtingen gebruiken en dan kan je de bovenkant in één deel knippen op de stofvouw. Bij andere stofjes is dat echter niet zo mooi en kan je het beter in drie stukken knippen. Ik gebruikte in mijn voorbeeld beiden.Bij het rechtse voorbeeld begin je dan met de zijkantjes aan het voorstuk te zetten. Gebruik een naad van 1cm en strijk de naden open. Vervolgens naai je de achterkant dicht. Ook een naad van 1cm. Let op! Laat in één van beiden een keergat.


Tot zover nog niet zoveel prutswerk dus. Maar wacht, dat komt nog. Daarna speldjes steken om de onderkant te bevestigen. En vastnaaien op 0.5cm.Dan zou het er zo moeten uitzien. Het begint er al wat op te lijken. En dan komt nu het echte prutswerk .... het boordstofje toevoegen. Ik gebruik een stukje van 12 op 12cm. Dubbelvouwen en dichtnaaien op 1cm. 


In twee vouwen (slechte kanten op elkaar), speldje voor en achteraan.
Dan neem je één van je sloefjes aan de binnenkant van de boordstof. Speldje voor en achteraan. Goed uitrekken en overal speldjes steken. het andere sloefje aan de buitenkant. Zelfde principe. De goede kant van de stof zit steeds tegen de boorstof. En dan het betere prutswerk ... vastnaaien. Op 0,5 of 1 cm, wat je het gemakkelijkste vindt. Goed uitrekken tijdens het naaien, om valse plooitjes te vermijden.


Alles door het keergat trekken. Het keergat sluiten met een laddersteek. En voila ... instant vrolijkheid. Je omkeerbaar babysloefje is af.


Na een paar keer oefenen lukt mij dit in een uurtje tijd, knippen inbegrepen. De ontvangende mama's waren er steeds heel blij mee. Eentje kwam zelfs in de leer om een groter maatje te maken, omdat ze zo handig zijn.

Veel plezier ermee.

gebruikte stofjes:
groene ruitjes: finch fabrics, paardjes
roze stof: nosh
boordstof: nosh


2 opmerkingen: