woensdag 23 december 2015

Cadeautjestijd ( deel1)

Dit jaar nam ik mezelf voor om alle cadeautjes zelf te maken. De eerste cadeautjes zijn al uitgedeeld bij het kerstfeestje op school. Zo'n dikke week op voorhand krijg je dan de naam van een kindje waarvoor een cadeautje gekocht dient te worden ter waarde van €5.

In mijn dochter haar klas ( en waarschijnlijk niet alleen daar) heerst er nog steeds een frozen gekte en aangezien de meeste meisjes ondertussen wel van Elsa kleed voorzien zijn dacht ik aan een bijpassend iets. Waarom geen Elsa cape dacht ik zo ...

Gelukkig vond ik voor €1,60 een coupon dat geschikt was voor de binnenkant. Voeringstof voor de buitenkant (ook niet zo duur) en een beetje pels voor de boorden vond ik nog in mijn restenbak. Oef, toch nog binnen budget gebleven, want er kruipt best wel wat stof in. Hopelijk hebben we daar een klein meisje blij mee gemaakt.

Voor de zoon zijn vriendje werd het iets uit het boek ' knutselbos op wereldreis'. Een visjesspel.

Alle materialen thuis gevonden ;-). Ik vind het wel geslaagd. Eetstokjes van de Chinees ( nee nooit gebruikt) doen nu dienst als vislijn. De man des huizes aan het werk gezet om het puntje er af te zagen en bij te vijlen. Een magneetjes ingepakt en in de visje een rondel ( uit de voorraad van papa fratsel). Dat heeft vast en zeker geen €5 gekost, maar het is er toch niet aan te zien denk ik.

Komt zoonlief toch 's avonds thuis ook met een visjesspel. Blijkbaar populair in het instapklasje. Mijn zoon kreeg de kermisversie en vond het geweldig. Hopelijk is zijn vriendje even blij met dat van hem.

De rest van de cadeautjes liggen nog onder de boom ... je weet maar nooit wie er meeleest.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten